4. Margarita d'Harcourt

Remiremont Manastırı Başrahibe Prenses 4. Margarita d'Harcourt

Bir Rahibe

Prenses 4. Margarita d'Harcourt ya da resmi ismiyle Marguerite IV d'Haraucourt, 1544-1568 yılları arasında Remiremont Manastırının yöneticisi ve başrahibesiydi. 1520'de kendinden önceki Remiremont başrahibi Madeleine Choiseul'un istifasından sonra kendisinden sonraki yöneticinin 4. Margarita d'Harcourt olmasını istedi ve onu göreve getirmeye çalıştı. Ancak 4. Margarita 8 yıl boyunca Madame de Neufchâtel ile güç mücadelesine girdi ve 1528'de yöneticilikten çekilmek zorunda kaldı. Madame de Neufchâtel 1544'de öldü ve Remiremont Başrahipliğine 4. Margarita d'Harcourt geldi ve 42. Remiremont Manastırı yöneticisi oldu.

4. Margarita d'Haraucourt, ayrıca d'Ubex soyadıyla da tanınıyordu çünkü ailesi, 1543'te hiç çocuğu olmayan Nicolas du Châtelet'in karısı olan Elisabeth d'Haraucourt tarafından miras alınan Ubexy kalesine sahipti.

Remiremont Manastırı Başrahibi olduğu dönemde Remiremont, 1566 yılında Lorraine Dükalığının egemenliğine boyun eğmek zorunda kaldı. 1568 yılında ölene kadar Remiremont'u yönetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder